Bästa skyddet mot inbrott

Det sägs att inbrotten minskade under 2020. Endast 1,3 % säger att de fått inbrott i sina hem det året. Vi tror att det absolut har att göra med att folk (alla) stannade hemma under pandemin. Inte så konstigt då om inbrotten minskar! Vilken inbrottstjuv tar sig in i villor och radhus när människorna är hemma? Det är bland det dummaste man kan göra. Även under 2021 anmäldes endast 12 500 bostadsinbrott, även det året såg man en minskning med 15% jämfört med året innan. Så vilka slutsatser ska man dra?

Borde alla stanna hemma?

Kanske alla borde jobba hemifrån, men det är ju ganska omöjligt om man arbetar med serviceyrken. Vem vill att man bara städar hemma i stället för på kontoret, industrin eller i affären. Liksom alla barn, hur ska de lära sig något om de bara stannar hemma? Ingen att leka med, ingen interaktion med andra barn? Det enda de skulle se är en liten ruta med läraren och så alla andra skolbarn. Det skulle bli en dyster framtid för våra barn. Nej, det är viktigt att vi alla återgår till livet som det var innan pandemin.

Men inbrottsstatistiken då?

Hur ska det bli med inbrotten om vi återgår till vardagen såsom den såg ut innan pandemin?
Skaffa bättre skydd mot inbrott bland det bästa som du kan göra. Det som är de svaga punkterna i en bostad är ju fönster och dörrar. En inbrottstjuv vill ju helst söndra fönsterglaset eller bända upp dörren för att komma in och sedan så obemärkt som möjligt ta sig ut igen. Så att förstärka fönster och dörrar är det viktigaste för att motverka inbrotten. Att skaffa antingen en säkerhets- eller ståldörr är bland det absolut bästa skyddet som du kan skaffa dig.