Bygg ditt drömhus av containrar

Om du snabbt och enkelt vill kunna få en extra boyta eller ett förrådsutrymme på tomten, då kan ett modernt containerhus vara lösningen. Det finns många försäljare av gamla containrar som har använts för att frakta frukt, grönsaker och andra livsmedel eller föremål flera varv runt jordklotet. Om du är kreativ och händig kan du enkelt förvandla dessa till en yta att leva på.

Bygga ett containerhus i Sverige

Att bygga ett containerhus i Sverige kräver lite extra planering, byggande och budget. Medan man i sydligare länder kan bo direkt i containern behövs det i Sverige lite extra arbete för att göra en container bebolig. Det är framförallt det kyliga svenska klimatet som ställer till det. Det krävs bland annat isolering för att göra en container bebolig både på sommaren och vintern. Utan isolering blir ditt containerhus varmt på sommaren och kallt på vintern. 

Att bygga ett containerhus är väldigt populärt ibland annat USA, Australien och Nya Zeeland. Här i Sverige har trenden dock inte riktigt slagit till ännu. Om du ska bygga ett stort containerhus i Sverige krävs det precis som för vanliga bostäder ett bygglov. 

Containerhus ger möjlighet till innovativ design

Det finns en mängd fördelar med att bygga ett hus av gamla fraktcontainrar. En av fördelarna är att de har en mycket bra bärighet. Containrarna är tillverkade av starkt stål och fungerar därför bra som bärande väggar. Dessutom kan du enkelt skapa uthängande delar, alltså att en del av containern hänger fritt i luften. På så sätt kan du skapa ett unikt hus med en snygg och innovativ design. 

Med containerhus är du något begränsad med måtten. Fraktcontainrar finns i olika storlekar, men den fyrkantiga känslan är svår att få bort. Du kan dock öppna upp containrarna mot varandra för att skapa nya innerväggar eller större rum. Du kommer att få ett innovativt hus med en modern design där du själv bestämmer exakt hur just ditt nya hus ska se ut.