Har du flyttat in i en ny lägenhet, villa eller radhus?

Det sägs ju att priserna på bostäder sjunker, och den som är händig kanske kan köpa en bostad som kräver renovering och renovera själv. Är du riktigt duktig så kan du ju alltid köpa renoveringsbenägna bostäder och renovera dem själv och sedan sälja dem fina och nyrenoverade. Då kan du tjäna en hacka på de renoverade bostäderna. Nyrenoverade bostäderna som är snyggt renoverade med nya ytor på väggar och golv, brukar gå åt som smör.

De flesta vill flytta in i den villa som de har hittar

Men nu är det ju inte alla som är intresserade av att renovera och sedan sälj sin bostad. De allra flesta vill ju bo i den villa, lägenhet eller radhus som man nu har hittat, även om man skulle vilja flytta in i en färdigt renoverad bostad. Om du är duktig på att renovera själv så kan du spara in på arbetskraften när det kommer till renovering. Då kan du satsa mer på materialet till din lägenhet. Om du kan spara in på arbetskostnaderna kan du ta ut svängarna mer på fina material.

Hur ser inredningstrenden ut i höst?

I höst så ser vi en del nya trender och en del som är återkommande. Fortfarande ser vi att industri-inredningen är populär. Industri-inredning kallar vi det när stilen går ut på att ha ganska kala väggar och som är målade i vitt. Men vi ser också att det är populärt att ha inredning i trä; det som vi har lärt känna som “Scandinavian chic”; med material i trä, rena och raka ytor, släta köksskåp och bokhyllor.

En ny trend som vi ser i år är att vi gärna återanvänder material. En gammal dörr blir ett bord, äldre tunnor blir nya soffbord. Vi ser också en trend att återgå till 1950- och 60-talet. Vi ser också alltmer som går i trä; trä längs väggarna, trägolv, trä i badrumsinredning. Om du är intresserad av att läsa mer om totalrenovering i Stockholm, läs mer här: jobryan.se/totalrenovering-stockholm/.