Hyr en container till din köksrenovering

Ska du renovera ditt kök, på egen hand eller med hjälp av kunniga hantverkare? Om det rör sig om en större renovering bör du redan nu fundera på hur du ska göra för att ta hand om överblivet byggmaterial. En del av det kanske du kan sälja, men du behöver troligen hyra en container också. För det kommer att bli en hel del material över, inte minst om du skrotar en del av, eller hela, ditt kök.

Först och främst: ska du renovera köket på egen hand, eller låta hantverkare sköta renoveringen. Vissa saker, som el, vatten och avlopp, får du inte göra själv. Det är ofta fördelaktigt att välja ett paket när man köper en köksrenovering. Det innebär att snickaren har ett samarbete med elektriker och rörmokare. Kontrollera bara att alla företag har de certifikat som krävs. Om du är osäker, fråga ditt försäkringsbolag. Om skador uppstår till följd av att ett kritiskt arbete inte utförts av en behörig fackman kan det bli svårt att få ersättning. Du kan läsa mer om fackmannamässiga renoveringar på Köksrenoveringstockholm.se.

Ta hand om byggavfallet på rätt sätt

Detta år har intresset för köksrenoveringar, ja för alla typer av renoveringar över huvud taget, varit större än på länge. Det beror till stor del på Covid-19, som fått många att stanna hemma i villan, eller tillbringa hela semestern i sitt fritidshus. Till följd av det sistnämnda publicerade Bohuslänningen tidigare i somras en insändare med tips på hur man tar hand om använt byggmaterial. 

  • Hyr container från en seriös aktör, så att du vet att avfallet från renoveringen tas om hand. 
  • Lämna in rester av färg, lösningsmedel med mera till kommunens miljöstation.
  • Se upp med asbest, tryckimpregnerat virke med mera. Fråga hellre personalen på miljöstationen en gång för mycket än en gång för lite.

Om det använda materialet är i bra skick kan du också sälja det vidare på Blocket, och på detta sätt få in lite pengar. Som alltid när det gäller Blocket tjänar du på att lägga lite tid på din annons.