Kökstrender kommer och går

Funderar du på att göra en köksrenovering? Trenderna när det kommer till inredning speglar strömningar i samhället, och köket är inget undantag. Har du drömt om något riktigt fint kök? Önskar du dig ett stort och öppet kök som sitter ihop med vardagsrummet, ja då är du inget undantag.

Så har de flesta kök byggts och renoverats sedan 10 år tillbaka. Men de senaste trenderna är riktigt stram inredning. Köksskåp och köksluckor utan knoppar. Spis som sitter ihop med arbetsbänk och inga köksskåp ovanför spis, arbetsbänk eller kylskåp och frys. Istället ser köksskåpen ut som vardagsrummets bokhyllor. De flesta kök har även köksöar, där familjen kan äta sin frukost och fika, eller äta en enkel lunch.

Två helt olika trender

Om du surfar in på sajten: qicon.se/koksrenovering-stockholm/ hittar du flera kök som följer de senaste trenderna. Tidigare var det vanligast att svenskar valde vita kök, men nu ser vi flera kök som går i trä, vilket är en stark trend som har kommit tillbaka sedan 80-talet. Vi ser också att tekniken har kommit in i kök och här ser man många tekniska prylar som alla hushållsmaskiner, espressobryggare, mixer och bakmaskiner.

En annan och viktig trend är också retro köket. Vi fyller våra kök med retro och återanvänder äldre köksinredningar. Och vill vi inte det så kan vi köpåa helt ny köksinredning som ser retro ut. Nu ser vi fram emot rosa köksinredning och kökskåp från 50-talet, men med all teknik som underlättar matlagningen och brödbakningen. Så dessa två stilar går lite emot varandra, antingen det där riktigt moderna, eller retro stilen.