När du behöver hjälp med bygget

Har du något stort bygg- eller renoveringsprojekt på gång? Om du bor i ett äldre hus brukar renoveringarna vara nödvändiga då och då. Ett äldre hus är verkligen charmigt och har en själ, som inte de nya husen riktigt har. Hus byggda före 1960- och 70-talet är ofta väldigt väl byggda.

På den tiden tog hantverkarna tid på sig när de byggde. Man fuskade inte med husbygge på den tiden och då byggde man med riktig spaltmeter i mellanväggarna, luftspalt under taket med mera. Även stockhus är fortfarande rejäla hus. Så har du chansen att köpa ett gammalt stockhus, ja då vet du att du verkligen har ett otroligt stabilt hus som kommer att hålla i många, många år till.

Alla äldre hus behöver regelbunden renovering

Däremot bör ett sådant hus alltid renoveras med jämna mellanrum. Finns det något snyggare än ett gammalt hus som är snyggt renoverat med moderna material och modern stil? Knappast. Och man måste inte renovera i modern stil, man kan renovera huset i samma stil som när det byggdes.

Behöver du få tag i duktiga hantverkare som kan utföra den där renoveringen eller bygget? Om du inte vet när och vilka hantverkare som ska komma för renoveringen kan du alltid anlita en firma som ger totalentreprenad.

Det gör en totalentreprenör för dig

Det innebär att de gör som ett bygg- eller renoveringsschema och anlitar alla hantverkare som krävs för bygget eller renoveringen. Om det behövs kan de även ta hand om pappersarbete som krävs. Det är ju bara om renoveringen innefattar fasaden och innebär att ni ska måla om huset i en annan färg eller byta materialet på husfasaden. Det krävs inte för renovering inomhus.

De kan även anlita arkitekt som krävs om det är större ombyggnation av huset eller om man vill göra huset större och mer praktiskt. En utbyggnad av ett hus är bättre än att flytta, om man märker att det blivit trångt om utrymme, vilket det ofta blir när man blir fler, eller barnen har blivit stora och vill ha mer utrymme för sig själva.