Renovera golvet?

Börjar golvet bli utslitet? Det är ju mycket som gör ett golv slitet; vassa klackar, lekande barn, hundar som springer över golvet med vassa klor, möbler som flyttas runt i rummet. Så det är ju inte så konstigt om golvet slits ut. Så det kanske är dags att göra något åt ditt slitna golv?

Golvslipning

Om du har ett riktigt slitet golv och djupa repor i det så kan en golvslipning vara det enda som kan rädda det. En golvslipning innebär att en golvslipare, kanske i Stockholm, eller någon annanstans, slipar golvet med en golvslip. Då tar de bort någon millimeter av det allra yttersta skiktet av ditt golv. En golvslip slipar försiktigt ditt golv. Du kan till och med slipa en modernare plastmatta, linoleummatta men det vanligaste är att slipa ett trägolv.

Slipa parkett går också bra

Även parketter tål att slipas. När du får ett nyslipat golv innebär det att det ursprungliga utseendet på ditt trägolv tas fram. Efteråt måste man behandla det med någon material för ytbehandling. Man kan välja mellan lut, hårdvax eller lack. Andra väljer olja, beroende på hur du använder golvet och hur pass mycket skydd som du behöver för ditt golv.

Ytbehandling

Till exempel är det bäst att behandla nyslipade golv med lack om det är så att du har ett nyslipat golv i köket där det förekommer en del spill. Lacken skyddar ett nyslipat golv allra bäst.

En hårdvax kan du använda i vardagsrummet eftersom hårdvaxen gör så att det nyslipade golvet får en fin ådring, men inte tål inte lika mycket spill som ett lackat golv. Om du inte gillar att lacken är så glansig så kan du välja en lack med matt kulör.

Hur hittar du golvslipare?

Så om du har bestämt dig för att slipa golvet, hur hittar man en duktig golvslipare? Det enklaste är ju att fråga släkt och vänner om de nyss har slipat golvet och vet att de har anlitat en duktig golvslipare. Om de inte känner till någon kan man ju alltid fråga grannarna om de har haft en bra golvslipare hemma. Om inte heller det går, kan du alltid vända dig till internet. Googla till exempel ”golvslipning Stockholm” om du bor i Stockholm och vill hitta en golvslipare i Stockholm. Om du inte bor i Stockholm, byter du helt enkelt ut Stockholm, mot den ort där du bor så att du får tag i ett lokalt golvslipningsföretag. Lycka till!